Bij elk project waar 2 of meer aannemers gelijktijdig of aansluitend op elkaar werken uitvoeren is het aanstellen van een veiligheidscoördinatie verplicht volgens KB Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen.
Bij kleine bouwwerken (< 500 m²) is het verplicht dat de coördinator wordt aangesteld door de architect. Dit is echter steeds voor rekening van de bouwheer. Daarom dienen beide partijen de overeenkomsten met de veiligheidscoördinator mee te ondertekenen.
De taak van een veiligheidscoördinator bestaat erin de overlappende en restrisico's van de verschillende aannemers in kaart te brengen en maatregelen voor te stellen. Op die manier kan elke aannemer op een veilige werf zijn werken aanvatten en uitvoeren.
Tijdens de werken worden de maatregelen bepaald in het Veiligheids- en Gezondheidsplan gecontroleerd en bijgestuurd tijdens de verplichte werfbezoeken overeenkomend met de kritieke fasen in de bouw van het project.
Een veiligheidscoördinator kan voor u als bouwheer ook kostenbesparend werken, door vb. gevelstellingen door meerdere aannemers te laten gebruiken in plaats van elke aannemer zijn eigen stelling te laten bouwen en afbreken.
Wij zijn gecertificeerd veiligheidscoördinator niveau B tot bouwwaarde 3,4 miljoen euro.
Op het einde van de werken krijgt u van ons een Post Interventie Dossier overhandigd met alle relevante informatie betreft de bouwwerken.
Dit PID bevat naast de wettelijke documenten zoals coördinatiedagboek, veiligheids- en gezondheidsplan, onder andere bouw- en stabiliteitsplannen, technische fiches, bouwvergunningen, ....